top of page
  • BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW lanceert Benelux Customer Racing met M2CS Racing Cup en verdeelt prijzenpot van €50.000

BMW Belux en BMW Nederland slaan samen met BMW Motorsport de handen in elkaar voor een unieke toerwagencompetitie met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. De organisatie is in handen van het Zonhovense M Track Experience BV, dat tevens het team levert achter het officiële fabrieksteam van BMW voor het Wereldkampioenschap Endurance (motorfietsen).


Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux brengt BMW het concept van ‘customer racing’ in 2021 naar de circuits in Nederland en België.


Het concept

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt vanaf volgend jaar gereden in het kader van de Sprint Challenge Benelux. De wedstrijden vinden plaats in Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen en de kalender zal bestaan uit 5 events. Tijdens elk event staan er 3 wedstrijden op het programma: 2 korte wedstrijden over 25 minuten en 1 lange wedstrijd over 60 minuten. Deze format maakt het dus perfect mogelijk om een auto en bijgevolg ook het budget te verdelen over 2 piloten.


‘Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux lanceren we een uniek concept dat ‘customer racing’ nog dichter dan anders bij onze vele BMW M motorsportfans brengt’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. Eddy Haesendonck stond eerder al samen met Hans Van de Ven van M Track Experience aan de wieg van de erg succesvolle BMW Boxer Cup en de MINI Challenge.


Ook Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland heeft persoonlijk veel met autoracen. “Ik heb net mijn racelicentie gehaald”, vertelt ze. “Ik kom bovendien uit een familie van BMW-ingenieurs, mijn vader heeft nog samengewerkt met de befaamde racemotorconstructeur Paul Rosche. De BMW M2 is een compacte, snelle BMW in de geest van de BMW 2002 tii en turbo. Precies het soort auto waar BMW zijn sterke imago mee aan heeft te danken.”


De BMW M2 CS Racing

Basis voor het enige officiële Benelux-kampioenschap met de BMW M2 is de BMW M2 CS Racing. Die is door BMW M Motorsport opgebouwd als een echte raceauto. Dankzij de upgrade met een aantal M-racing componenten zal de BMW zescilinder 450pk en een koppel van 550Nm leveren.


Het gaat daarbij niet alleen om een toename van het vermogen maar de auto zal ook worden voorzien van krachtigere remmen en performantere koelers. De BMW M2 CS Racing is voorzien van race-DCS en race-ABS en heeft zelfs airco aan boord. Het ontwerp is gebaseerd op de zeer betrouwbare BMW M4 GT4 en heeft een zeer lage running cost met slechts een geplande revisie op 30.000km (!). De BMW M2 CS Racing komt ready-to-race uit de ateliers van BMW M Motorsport.


De organisator

‘Als BMW een racewagen zoals de BMW M2 CS Racing voorstelt kan je moeilijk anders dan beginnen nadenken over wat je daarmee kan gaan doen’, vertelt Hans Van de Ven, manager van M Track Experience. ‘De auto is ideaal om track days mee te rijden maar is eigenlijk gewoon een geboren racer.


Onze meer dan 20 jaar ervaring bij tal van internationale auto- en motorsportevents en onze sterke link met BMW zullen zeker van pas komen bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Zo zijn we – naast tal van andere autosportactiviteiten - met de BMW S1000RR actief in het Duitse Superbike kampioenschap en als officieel fabrieksteam van BMW in het Wereldkampioenschap Endurance.’


Praktisch

Bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt sterk ingezet op de community op en rond het circuit. Een leuke omkadering waarin piloten en teams elkaar ontmoeten in een verzorgde BMW-hospitality. Dat is belangrijk omdat er gemikt wordt op de amateurrijder die ten volle wil genieten van het BMW-rijplezier en zijn familie, vrienden en sponsors kan uitnodigen voor een unieke beleving. Uiteraard gebeurt alles strikt in lijn met de coronamaatregelen, reden te meer waarom er fors wordt ingezet op (social) media coverage van alle races. Er zal ook een prijzenpot van €50.000 worden verdeelt onder de deelnemers van de cup.


Qua budget mikt de organisatie op een all-in bedrag van € 40 tot 50.000 per rijder voor het hele seizoen, afgaande op een bezetting van 2 rijders per wagen. Indien rijders zelf de BMW M2 CS Racing aankopen zal dat bedrag nog kunnen wijzigen. Verschillende Belgische en Nederlandse teams hebben al wagens aangekocht of besteld, zodat er genoeg wagens beschikbaar zijn om te huren. Bandenleverancier Michelin Motorsport zal de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voorzien van snel rubber.


Voor meer informatie, contacteer:

M Track Experience

www.bmwm2csracingcupbenelux.com

info@bmwm2csracingcupbenelux.com


Hans Van de Ven

+32 471 88 78 89


Jeff Van de Ven

+31 6 149 04 35

BMW Group Belux

Jeroen Lissens

jeroen.lissens@bmw.be

+32 488 23 55 85

BMW Group Nederland

Andrew Mason

andrew.mason@bmw.nl

+31 704133106

bottom of page