top of page
  • BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Apex Events en Maciej Krolikowski vormen samen de Nederlandse afdeling van de BMW M2 CS Racing CupDe BMW M2 CS Racing Cup Benelux die in mei vorig jaar werd opgericht door M Track Experience BV met steun van BMW Motorsport, BMW Belux en BMW Nederland krijgt vanaf nu een serieuze duw in de rug. Apex Events en Maciej Krolikowski zijn trots de samenwerking met de organisatie van de M2 CS Racing Cup Benelux aan te gaan voor Nederland.

Phil Bastiaans: “Hans Van de Ven ken ik al vele jaren en er is door de jaren heen een groot wederzijds respect gegroeid. Hij heeft bovendien bewezen samen met zijn team kampioenschappen te kunnen organiseren op het hoogste niveau. Kijk maar naar het huidige startveld in de Porsche Carrera Cup Benelux waar de organisatie van Hans dit jaar 21 nieuwe Porsches GT3 Cup op de startgrid zet. Het sterke punt van dit team is dat men niet alleen denkt aan de behoeftes van de rijders en teams, maar ook aan die van sponsoren en partners. Gedurende het seizoen worden diverse events georganiseerd waarbij de partners en sponsoren in het middelpunt staan, iets dat je bij weinig kampioenschappen ziet. Zelf ben ik 22 jaar actief geweest in diverse kampioenschappen en kan ik terugkijken op vijf nationale en twee Europese titels. Daarom weet ik als geen ander hoe belangrijk het is voor jonge talenten en hun begeleiders om meteen bij het begin een duidelijk stappenplan te hebben dat leidt naar een hoger niveau. Een kampioenschap dat officieel ondersteund wordt door BWM Motorsport en BMW Belux en BMW Nederland is daarbij van zeer groot belang. Daarnaast leert jong talent racen in sprint merkencups, 30 minuten races met gelijk materiaal, waarbij de beste wint. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux levert al deze ingrediënten op een zeer professioneel niveau.”Apex Events streeft naar hetzelfde niveau en gaat daarvoor een samenwerking aan met coureur, race-instructeur en ondernemer Maciej Krolikowski. Samen gaan zij de BMW M2 CS Racing Cup in Nederland promoten.

Maciej Krolikowski: ”Ik ben Phil, Yvette en Hans heel erg dankbaar dat ze me deze kans geven. Ik heb kennis gemaakt met de Belgische afdeling die bestaat uit allemaal jonge, gedreven kerels met benzine in het bloed. Ze kunnen en mogen daar hun ding doen en worden goed gecoacht door Hans die al 25 jaar in het wereldje zit en meer dan zijn sporen heeft verdiend. In Nederland gaan we ook op deze manier werken. Ik ga me 100% inzetten maar ik kan altijd terugvallen op de jarenlange ervaring van Phil en Yvette. Ik ben erg enthousiast over deze samenwerking want zeg nu zelf … wie wil er niet aan een project werken dat mee gedragen wordt door een organisatie als BMW Motorsport. Ik ga zoveel mogelijk Nederlandse rijders en teams overtuigen samen met ons in deze topcompetitie te stappen.”


Hans Van de Ven en Guino Kenis, de drijvende krachten achter de BMW M2 CS Racing Cup Benelux knikken instemmend. “Oude vossen zoals wij moeten het organiseren overlaten aan de jeugd. Wij stellen onze jarenlange ervaring als coureur en organisator ter beschikking van deze gasten. Maar zij moeten het nu gaan waarmaken. En we zijn ervan overtuigd dat we met Maciej een kerel gevonden hebben die perfect past binnen het team van de BMW M2 CS Racing Cup. En met de steun Phil en Yvette kan hij groeien in deze organisatie.” “Bovendien weet ik uit ervaring met Motorsportschool Zolder en de Porsche Carrera Cup dat, als je een project wil laten slagen, je een lokale verankering nodig hebt. Mensen die met hun beide voeten in het Nederlandse autosport- en circuitwereldje staan. En die stap hebben we nu gezet”, besluit Hans. Contact Informatie Maciej: +31(0)6 236 245 32 Phil: +31(0)6 537 113 67 www.bmwm2csracingcupbenelux.combottom of page